Zmajevi nastavljaju pripreme u Zenici, Pjanić dolazi danas

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici od danas nastavljaju pripreme za utakmicu šestog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. U toku dana očekuje se i dolazak Miralema Pjanića, nakon čega će biti poznato njegovo stanje, javlja Anadolu Agency (AA).

Haris Duljević, prvotimac FK Sarajevo, rekao da je protiv Grka reprezentacija BiH mora pobijediti, bez obzira na probleme s povredama nekoliko igrača.

“Žao mi je što su se neki igrači povrijedili, ali bez njih se može i mora. Mi moramo dati maksimum da se spremimo, znamo kakva nas čeka utakmica, možda i najvažnija. Moramo ostaviti probleme sa strane i osvojiti tri boda. Mislim da nas očekuje jako teška utakmica sa Grcima, ali mislim da smo mnogo bolja ekipa i to ćemo pokazat u petak, bez obzira igrali oni ofanzivno ili defanzivno. Očekujem minutažu, najvažnije je ipak da pobijedimo, igrao ja ili ne”, rekao je Duljević.

Adnan Gušo, trener golmana u reprezentaciji, je rekao kako se u toku dana očekuje i dolazak Miralema Pjanića, nakon čega će biti poznato više informacija o stanju njegove povrede.