Dobrodošli u svijet informacija

Bihać: Tri osobe poginule u eksploziji u hidrocentrali Una-kostela

U nesreći u Hidroelektrani “Una – Kostela“ kod Bihaća, smrtno su stradale tri osobe, dok je četvrta hospitalizovana u Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ i u teškom je stanju. Uzrok nesreće je najvjerovatnije curenje plina, potvrđeno je iz MUPa Unsko-sanskog kantona (USK).

Policijska stanica u Bihaću je iza 13.00 sati primila telefonski poziv zaštitara, koji je bio na obezbjeđenju Hidroelektrane u Kostelima. On je saopštio da je došlo do kvara unutar same Hidroelektrane, te da ima povrijeđenih osoba.

“Izlaskom na mjesto nesreće, potvrđeno je da je došlo do curenja plina unutar samog objekta, gdje su radnici Elektrodistribucije BiH najvjerovatnije radili na remontu postrojenja. Konstatovano je da su zbog djelovanja plinskih para, smrtno stradale tri osobe, dok je četvrta prevezena u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“ i u teškom je stanju. Na mjestu događaja su pripadnici Policijske stanice u Bihaću i Vatrogasne jedinice, koje utvrđuju činjenično stanje”, rekao je Adnan Beganović, portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Izvor FENA
Povezano