Dobrodošli u svijet informacija

Dvojica poginulih u sudaru vozova u Jablanici

U sinoćenjem sudaru vozova u Jablanici poginula su dvojica uposlenika Javnog preduzeća Željeznice Federacije BiH, dok je treći zadobio teže tjelesne porede, potvrdili su iz JP Željeznice FBiH, javlja Anadolu Agency (AA).

“U sudaru dva teretna voza, smrtno su stradali uposlenici Željeznica FBiH, T. F. (1971.g.) i Č. J. (1986.g.), dok je mašinovođa K. H. (1983.g.) zadobio teške tjelesne povrede i prebačen je u bolnicu u Mostaru”, saopćeno je iz Željeznica FBiH.

Navodi se i da drugi mašinovođa, J. B. (1968.g.), nije povrijeđen, a spasio se tako što je prije sudara iskočio iz lokomotive.

Željeznički saobraćaj na ovoj dionici je u prekidu do okončanja uviđaja koji je u toku. Na licu mjesta prisutni su pripadnici policije, hitne pomoći, vatrogasci, istražni organi, kao i stručni tim ŽFBiH.

Iz Željeznica FBiH porodicama nastradalih uposlenika uputili su najiskrenije saučešće, te će, kako navode, pružiti svu potrebnu pomoć.

“Po okončanju istrage o ovoj tragičnoj nesreći, upoznat ćemo bh. javnost sa svim konačnim, relevantnim informacijama”, navodi se u saopćenju.

Izvor Anadolu Agency
Povezano