Dobrodošli u svijet informacija

Vremenska prognoza za petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana u Bosni i Hercegovini, a kako je saopćeno, očekuje nas toplo vrijeme uz mogućnost lokalnih pljuskova.

Ranije su meteorolozi najavili nevrijeme u prvom dijelu subote. Temperature zraka u predstojeća četiri dana dosezat će 38 stepeni Celzijusa.

U petak prijepodne pretežno sunčano. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti jače pljuskove i grmljavinu. Lokalno je moguć i grad. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 38°C.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Bosni će biti pljuskova i prije podne. U Hercegovini prije podne sunčano. U drugoj polovini dana pljuskovi i grmljavina se očekuju i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 21 do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje od 32 do 36°C.

U nedjelju u Bosni ujutro pretežno oblačno. Prije podne smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prije podne sunčano. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje od 19 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 26 i 31°C, na jugu zemlje od 32 do 35°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 17°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 34°C, na jugu zemlje do 36°C

Izvor N1TV
Povezano